Er leven ruim 2 miljoen honden in ons land. Een flink gedeelte van deze dieren is door omstandigheden niet of te weinig in staat om zich door middel van sport, spel, beweging of anderszins te ontspannen. Sommige van deze honden hebben last van onderstimulatie en andere zijn juist overprikkeld. De ene hond wordt hierdoor extreem druk en soms zelfs agressief, de andere gaat een groot deel van de dag slapen. 

Activiteiten coach

Als activiteitencoach stel ik voor individuele honden een activiteitenbalans op zodat activiteiten kunnen worden afgestemd op de omstandigheden, leeftijd, persoonlijkheid  en interesses van de hond en de mogelijkheden van u als eigenaar. Een activiteitenbalans zorgt voor een balans tussen activiteiten en welzijn en is geschikt voor revaliderende, oudere, rustige, drukke of jonge honden.   

Als activiteitencoach kan ik helpen bij:

  • Twijfels of je hond wel genoeg uitdaging krijgt;
  • Druk gedrag als gevolg van onder- of over stimulatie;
  • Helpen met een nieuw dagritme voor de oudere hond;
  • Revaliderende honden passende uitdaging geven;
  • Zoeken naar de juiste sport of spel passende bij het ras en leeftijd.


Let op! Massage of de andere therapieën zijn nooit een vervanging van een bezoek aan de dierenarts. Bij twijfel over de gezondheid van uw hond, neem eerst contact op met uw dierenarts.

Werkwijze:

Een coaching traject omvat drie afspraken bij u thuis. Het intakegesprek duurt  ongeveer 45 minuten tot een uur. Tijdens dit gesprek probeer ik een volledig beeld te krijgen van de activiteiten van uw hond en de mogelijkheden van u als eigenaar. Na het eerste bezoek ontvangt u een advies met een activiteitenplan. Hiermee kunt u vervolgens zelf aan de slag gaan met uw hond. In de twee vervolgafspraken (30 minuten) wordt het activiteitenplan geëvalueerd en eventueel bijgesteld.  

Wanneer u na de drie afspraken toch meer begeleiding nodig heeft om de activiteiten in de praktijk uit te voeren, dan kan ik  als activiteitencoach u daarbij helpen. Ik kan u tijdens privélessen ondersteunen om uw hond zo goed mogelijk te begeleiden tijdens de activiteiten.